Zamyšlení nad charakterem křesťanů

Církev by měla pomáhat

15. 3. 2012 23:13
Rubrika: 500 Eurovky | Štítky: pomoc křestanská

Jako křesťan často slyším od nevěřících známých, když se jim snažím říci o Bohu (Pánu Ježíši Kristu) a Božím slovu Bibli, že církvím nevěří, že církvím jde jen o majetek a peníze.A i když jsou to nevěřící lidé, tak znají, co je psáno v Bibli, tedy argumentují tímto veršem: že církev nemůže sloužit Bohu i mamonu. On zní přesně takto ten verš: Nikdo nemůže sloužit dvěma pánům. Neboť jednoho bude nenávidět a druhého milovat, k jednomu se přidá a druhým pohrdne. Nemůžete sloužit Bohu i majetku. (Matouš 6/24)Tak si také myslím, že církev by neměla tak silně lpět na navrácení majetku, když ve státním rozpočtu nejsou peníze na důležité věci jako jsou třeba hasiči, policisté, RZP, na tomto záchranném systému se škrundí. To právě nedělá dobrý dojem v očích veřejného mínění,tak to bylo uvedeno i mezi demonstrujícími dne 15.3.2012, kteří přišli demonstrovat za podporu Holešovské výzvy, která vyzývá k odstoupení pravicové vlády a veleváženého prezidenta.

Jistě vše co bylo ukradeno, tak by mělo být i navráceno. Ale církev by měla být natolik galantní a sdělit veřejnosti, že ještě s navrácením majetku počká třeba 2-4 roky, až pomine ekonomická krize-recese a nebude se muset tak škrundit ve státním rozpočtu.Udělalo by to dobrý dojem v očích alespoň v části veřejnosti.

Mě osobně se jeví, že církev v Evropě a v USA, v Austrálii podléhá takovému určitému nabývání majetku. Zatímco církev v Jižní Americe ne, ta se snaží pomáhat chudým lidem. Křesťanství je přece založeno na tradici, že lidé vystupují proti nespravedlnosti. Tak to funguje v Asii, v Latinské Americe a v JAR. Církev tam se správně rozhodla, že bude bránit chudé proti všem druhům útlaku i vládám, které se je snaží udržet v chudobě.Mnozí duchovní, řádové sestry i ostatní farníci-křesťané se tam rozhodli žít a pracovat v chudinských oblastech a snažili se tak chudé osvobodit od útlaku a chudoby, nespravedlnosti a bídy.

Křesťané a všichni ti, kteří nenávidí nespravelnost, jsou povinni všemi prostředky proti ní bojovat. Musí budovat nový svět, kde bude navždy přemožena chamtivost a sobectví. Tak jak nám o tom říká třeba Galatským 6/2 - Jedni druhých břemena neste a tak plňte zákon Kristův.

I v našem státě je mnoho lidí postiženo drakonickými opatřeními neoliberálního rázu, kterou tady vymyslela tato vláda ODS,TOP09 a VV, a to vypadá tak, že bohatí podnikatelé - kmotři - tuneláři ještě více bohatnou, zatímco ostatní obyčejní lidé jsou ožebračováni a okrádáni touto vládou. A proti tomu by církev měla vehementně vystoupit a chránit tak lidi, kteří jsou na tom špatně co se jejich finanční a životní situace týká. V ČR je 1.300 000 lidí ohroženo exekucí, v ČR je celá řada bezdomovců, v ČR je celá řada lidí nezaměstnaných cca 8,3%, v ČR je celá řada lidí, kteří jsou zdravotně-postižení a žel k tomuto strádají. Tak právě takovýchto lidí by se měla ujmout církev a bojovat tak za jejich práva, tak jako to dělá církev v Latinské Americe, v Asii a v JAR. To je přece Boží poslaní nést břemena druhých, tak to činil i Pán Ježíš Kristus, tak by to měla činit i církev ( a ostatní křesťanské církve).

Zobrazeno 827×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio