Zamyšlení nad charakterem křesťanů

Solidarnost

17. 3. 2012 23:16
Rubrika: 500 Eurovky | Štítky: Solidarnost

V průběhu života každý člověk trpí.Když se podíváme  na svět a lidi kolem sebe, může se nám zdát, že svět je plný utrpení.Hodně utrpení, které vidíme kolem sebe, je bezpochyby způsobeno nedbalým,sobeckým nebo zlomyslným lidským jednáním.

Svého času jsem slyšel povídat jednoho podnikatele, který se vytahoval tím, že dal finanční dar na chorvatskou charitu a že se mu pak po čase ozvali a pozvali ho do Chorvatska podívat. Tak on tam se vypravil i s manželkou a pak se tím chlubil. Boží slovo Bible nám hovoří tímto veršem: Když ty prokazuješ dobrodiní, ať neví tvá levice, co činí pravice. (Matouš 6/3). On ten podnikatel, když dával ten dar, tak o nic ze svého konta nepřišel. On totiž ten dar dá jakoby do nákladů a tak se mu to vrátí skrze daně ze státního rozpočtu ty vložené prostředky, které dal jako dar., až to bude účtovat. Jelikož znám jednoho mladého muže, který má rodinu a ten přišel v roce 2008 o práci z důvodu krize-recese, kterou vyvolaly ve své chamtivosti banky a povedený finanční systém. Byl ve složité finanční situaci. Tak jsem se obrátil emailem na toho podnikatele se žádosti o modlitbu a také, zda by mu nemohli pomoci finančně. Ale ta paní podnikatelka mě sdělila emailem toto: ... nemáte oprávnění, používat náš email pro takovéto účely. Tak to také svědčí, jakou ten dotyčný má víru.Asi je křesťan jen na baterky, prostě se zviditelnit v očích lidí.

My dnes a denně můžeme potkat lidi, kteří jsou bezdomovci. Značná část lidí, kteří takto skončili jako bezdomovci a to žel exekutorům, kteří se chovají a jednají pomalu jako gestapo, když zabavují lidem majetek, kvůli nějákému malému nedoplatku třeba za pojištění,atd., tak živoří a končí jako bezdomovci. I ten bezdomovec byl Bohem (Pánem Ježíšem Kristem) stvořen.

Boží slovo Bible nám říká, že máme být solidární a pomoci dle svých možnosti takovýmto lidem, tak jak nám to třeba říká Galatským 6/2) pomoci. A snažit se jim pomoci dle svých možností. Prostě solidarita mezi lidma by měla být. Tak k tomu  i nabádá Boží slovo Bible například, když tam čteme o boháči a chudém a nemocném Lazarovi.

Zobrazeno 965×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio