Zamyšlení nad charakterem křesťanů

Manželství

18. 3. 2012 23:18
Rubrika: 500 Eurovky | Štítky: manzele

Lidé dnešní doby žijí stylem singl. Tedy neuvazují se a žijí volně. A pokud žijí ve svazku společné domácnosti, tak žijí na psí knížku, jak se u nás v Čechách říká a na Moravě a ve Slezsku se tomu říká na hromádce. Jedna moje bývalá kolegyně také žije takto. Má přítele se kterým má synka. A když jsem si ji ptal, proč se nevezmou jako manželé, když spolu stejně žijí, tak mě odpověděla, že takto dostávají více přídavky na syna, kdyby byli vedeni jako manželé, tak by byli na tom hůře finančně. Tak z ekonomických důvodů zřejmě je to takto, že lidí žijí jako druh a družka a ne jako manželé.

A lidé, kteří se rozhodnou vstoupit do manželství a založit pak rodinu, tak jednají i dle přání Boha.Viz Bibli Matouš 19/4-6.A co Bůh spojí, tak by by člověk neměl rozlučovat.Tedy nerozvádět se, alespoň u těch manželství, které byly vedeny jako církevní sňatky v kostele. ( jsou vedeny i civilní sňatky na radnici).

Žalm 128 popisuje manžela a otce v rodině. Z toho také vyplývá charakteristika otce-muže v rodině.

ČR je ovšem na jednom smutném předním místě, co se týče rozvodu manželství, myslím, že je to 2.místo. Rodina by měla být základem státu, tedy celá fungující rodina. A pokud dojde k rozvodu, tak pak se to projeví i na dětech psychicky a za čas pak až jednou budou děti z takovýchto rodin dospělé, tak se také pravděpodobně rozvednou, protože to budou považovat za něco normálního, když to viděli u svých rodičů.

Tento problém rozvodovosti však postihuje i lidi věřící, kteří měli církevní sňatek. Jsou také tímto někteří zasaženi, že se rozvedou. Z různých křesťanských denominací znám rodiny, které také jsou rozvedené. Je to smutné, ale je to tak.Právě by to mělo být naopak, když lidé vstoupí do manželství, tak by si měli být navzájem oporou a věrni až do konce pozemského putování.

Znám jednu věřící paní a ta byla zůstala věrná svému manželovi až do smrti. Věc se totiž měla tak, oba byli věřící, vzali se, měli spokojené manželství a víru a narodili se jim synové. Když jim těm synům 16 let nejstaršímu, 10 let prostřednímu a 5 let nejmladšímu, tak se stala jedna smutná událost. Ten otec a manžel dostal infarkt ve 42 letech a zesnul byl povolán k Pánu. A ta paní se již podruhé nevdala, prostě starala se o své syny a nemocnou babičku, a pravidelně jednou za týden chodí na hřbitov, kde je pochován její manžel. Tak tady to je věrné manželství, i když oba manželé jsou rozděleni tím, že jeden byl odvolán Pánem do věčného království a ten druhý je zde na této planetě.

Manželství je dar od Pána a lidé by si to měli uvědomovat. Škoda jen, že dnešní doba tomu nepřeje...Svatba 1.tif

Zobrazeno 1060×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio