Zamyšlení nad charakterem křesťanů

Svět

17. 3. 2012 23:38
Rubrika: 500 Eurovky | Štítky: svet

Naše planeta Země dnes čelí tolika problémům, týkajících se životního prostředí, že o jejím stavu se dá hovořit jako o obrovské časované bombě. Viz kácení stromů v Amazonii, tzv. v amazonském pralese to jsou plíce naší planety.

Současná materialistická a konzumní společnost nás neustále povzbuzuje různými reklamními triky, abychom kupovali stále více zboží a usilovali tak o větší životní úroveň, čímž je myšleno získávat bohatství. Rozsah spotřeby však vážně ovlivňuje naši planetu. Neuváženě využívané obnovitelné zdroje: lovíme neúnosné množství ryb, ničíme životné prostředí a to jen z toho důvodu, že to vše děláme s vidinou krátkodobého zisku. Přitom vyhazujeme mnohé suroviny, které by se daly znovu recyklovat.

Ještě před 50 lety se lidé domnívali, že množství zdrojů pro zajištění života na této planetě je nekonečné. Tento problém, který tady je takovou nemocí, tak proběhl, ale je to také znevažování Božího stvoření a násilí páchané na něm. Je něčím, co již proroci nazývali pravým jménem.

Bůh tuto planetu stvořil, tak bychom si jako lidé měli této vymoženosti vážit. . .

Zobrazeno 1146×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio