Zamyšlení nad charakterem křesťanů

Nedělat modly člověku

18. 3. 2012 22:35
Rubrika: 500 Eurovky | Štítky: Modly

Jsem toho názoru, že žádný člověk z Božího pohledu není dobrý a ani dokonalý. Tak jak nám o tom píše Boží slovo Bible například v těchto verších: Lukáš 18/19, Skutky 5/29, Žalm 118/8 a Žalm 146/3, například v Lukášovi 18/19 je to dobře napsané: Ježíš mu řekl: Proč mi říkáš dobrý? Nikdo není dobrý, jedině Bůh.

A to ani osoba našeho bývalého prezidenta pana Havla. I pan Havel měl své zápory. Například v roce 1990 při svém prvním jmenování do funkce prezidenta propustil 22.000 vězňů (kriminálníků) od vrahů počínaje a zloději konče. A tyto osoby hned začali páchat násilí a v naší společnosti stoupla tímto jeho neuváženým krokem kriminalita. On sám měl kolem sebe všude silnou policejní ochranku, obyčejní lidé ji neměli.

Další jeho silně viditelný zápor, když v roce 1999 schvaloval zákeřné bombardování Srbsko-černohorské Jugoslávie, která bránila své výsostné územi a svoji kolébku Kosovo proti kosovským separatistům. Tak za trest, že tato nám blízká slovanská země bránila a chránila své výsostné území, tak za to byla vojensky bombardována a deptána ze strany USA a států NATA. Tato podpora zákeřnému bombardování ze strany pana Havla, který o sobě tvrdil, že je humanista, tak u mě tímto hodně jako člověk ztratil v kladném slova smyslu. A pokud byl humanista, tak touto podporou zákeřného bobardování, při kterém umírali nevinní lidé, tak byl krvavým humanistou dle mého názoru. Ale stejně tak mě udivila tato zákeřná podpora bombardování ze strany některých církevních představitelů jako byl v té době pan Hermann, který t.č. dělá ředitele Üstavu pro výzkum totalitních režimů. A on jako představitel církve měl v té době znát desatero, kde je psáno NEZABIJEŠ. Pamatuji lidi, kteří žel tomuto přestali chodit do kostela a na církev zanevřeli.

A když byl náš bývalý prezident odvolán Bohem z tohoto světa, tak se dělala v našem národě taková pieta, že se to zdálo až jakoby to bylo někým tady v ČR již předem naaranžované. Prostě ten pohřeb se mohl jevit jako velká šaráda. Naše masmédia nám ukazovala třeba pohřeb prezidenta totalitní KLDR, který byl také v té době, jak tam všichni Severokorejci plakali a tam to také bylo naaranžované.Prostě byly to těatry.

Po jeho smrti se tady začal objevovat jakýsi kult osobnosti, kdy jsou po něm pojmenovany ulice, náměstí a i Letiště, kdy jsou mu stavěny sochy. Ale vrchol toho všeho je, že se v Prachaticích chystali udělat jeho modlu, jak je vidět v článku na přiložené fotografii.A to jako obraz sv. Václava Havla v Prachaticích, naštěstí památkáři jeho umístění neschválili a měli v této věci rozum. To by již souviselo s modlářstvím a to není to pravé ořechové, aby nedokonalému člověku, který měl své klady i zápory byly staveny modly. O tom můžeme číst i v Božím slově v Bibli Exodus 20/4-5.  To je můj pohled na tuto věc, kterou ovšem nikomu nevnucuji.

Zobrazeno 960×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio