Zamyšlení nad charakterem křesťanů

Kč 20,- A DALŠÍ ZAMYŠLENÍ

5. 1. 2010 15:24
Rubrika: 500 Eurovky | Štítky: 17

     Mám doma na památku Kč 20,- korunovou bankovku, která byla vydaná po vzniku ČR. Líbí se mě ta její grafika. Na jejím rubu je zobrazen král Otakar Přemysl II. za jehož panování byla naše země mnohem větší. Tato bankovka ovšem po roce 1996 přestala již být vydávaná, protože platila s ní souběžně i papírová Kč 20,-, takže nakonec se pomalu, ale jistě tato bankovka stahovala z oběhu.A zůstala v platnosti jen kovová Kč 20,- a to se moc lidem, zejména těm starším nezamlouvalo, protože se tyto kovové mince jim pletly při placení. I když byla pořád platná papírová Kč 20,-, tak čím dál méně ji bylo oběhu. I když donedávna byla platnou bankovkou, tak již nebyla téměř v oběhu, nakonec ji ČNB stáhla úplně. Ale mezi sběrateli má hodnotu tato bankovka.

      My často si jako lidé plánujeme, že to či ono uděláme zítra, či pozítří,atd.Ale co to znamená třeba to slovo zítra? Může to znamenat různé významy tohoto slova. Například naději na lepší den,nebo i nejistota z neznáma, z různých neplánovaných okamžiků, prostě ta nejistota z neznáma. Všichni velmi dobře známe svou minulost, ale prolbém nás lidí je ten, že většinou na budoucnost se omezujeme na předpoklady na " možná", na "pokud"... .Touha po vědění , předvídání sžírá některé lidi.

      Slovo zítřek může znamenat pro někoho obavu z nemoci, ze ztráty zaměstnání,exekuce, nebo z dalších různých sociálních nejistot, které mohou nastat.      Problém lidí, především nevěřících je ten, že se příliš často omezují na pozemský život, přestože mít jistotu o věčné budoucnosti je mnohem důležitější než vědět co se stane v nejbližších dnech. Mnozí lidé projevují úplnou bezstarostnost ohledně toho, co se s nimi stane po smrti. " Proč se tím zabývat", prohlašují, když člověk neví, co přijde po smrti?" To je jejich chybný argument.

      Bůh zná sám budoucnost tak dobře jako přítomnost nebo minulost a to každého člověka a i každého živého tvora na této planetě Zemi. Je to nepředstavitelné, ale je to tak. On jediný je oprávněn o ní mluvit, a on to jasně říká v e svém slovu v Bibli. Nabízí budoucnost u Sebe tomu, kdo dá svou důvěru osobě Pána Ježíše Krista a spasení, které On nám nabízí.

      Budoucnosti by se měl bát každý, kdo odmítá Boží spasení. Ale jestliže je Pán Ježíš Kristus naším osobním Spasitelem, a také tak jsme ho přijali, znamená to jistotu pro zítřek, že budeme věčně s Ním. A co nám k tomuto říká boží slovo Bible: Vy přece něvíte, co bude zítra! Co je váš život? Jste jako pára, která se na okamžik ukáže a potom zmizí! (Jakubův 4/14). Co je i tak kč 20,-korunová bankovka vůbec nic, důležitá je spása, kterou nám Bůh (Pán Ježíš Kristus) nabízí zdarma, a nechce za to žádné lichvářské úroky, tak jako to známe našich finannčích společností. Je to dar ta spása, který nám lidem všem bez rozdílu nabízí zdarma... 20 Kč rub.BMP20 Kč rub.BMP

Zobrazeno 8652×

Komentáře

had

:) zajímavé (jak duchovně, tak i platidlově) :) je dobré si občas na to vzpomenout, já si pamatuju, že jsem s ní například platil svému bratranci ježka v kleci, kterého mi koupil asi před 13 lety... :)

floweret

jojo :)...

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio