Zamyšlení nad charakterem křesťanů

ROZVAHA

30. 12. 2009 15:27
Rubrika: 500 Eurovky

    Ve firmách, se čas od času i koncem roku vždy dělá rozvaha. Co to je rozvaha? Rozvaha je přehledný přehled aktiv a pasiv k určitému dni. V našem případě koncem roku. Stejně tak bychom my lidé, křesťané měli dělat takovou rozvahu.

    Například v Božím slovu Bibli v Janově evangeliu  8/24 je tento verš:Proto jsme vám řekl: že zemřete ve svých hříších. Jestliže neuvěříte, že já to sem, zemřete ve svých hříších.

    Pán Ježíš Kristus musel farizeům mnohokrát s varováním sdělit, že zemřou ve svých hříších. Co tím chtěl říci? Ježiš Kristus je Boží Syn, který tímto chtěl sdělit, že smrtí vše nekončí. Je onen svět, kde člověk žije dál. Lidé, kteří v tomto svém pozemském životě neuvěří v Pána Ježíše jako svého Spasitele, zemřou ve svých hříších. Takže z tohoto světa si nevezmou nic hmotného ( a mnohdy na tom tolik lpí), ale své hříchy si tam vezmou sebou na onen svět. Tak je to dané.

     A za všechny hříchy, které si nevěřící, když zemře, vezme sebou na věčnost, bude jednou před velikým bílým trůnem souzen. Při tomto soudě mrtvých bude každý souzen dle svých skutků a činů, které Bůh zapsal do svých knih (Zjeveni 20/11-15). Prostě celý náš život se nahrává jakoby na DVD a jednou všechny naše klady, zápory, skutky, činnosti budou promítnuté na spravedlivém Božím soudě, kde neplatí žádná protekce, korupce, tak jak to známe z naší pozemské justice, ale kde platí a bude platit spravedlivý Boží soud.I to co si lidé myslí, že je skryté ,tak tam bude odhalené i ty nejtajnější věci. My křesťané víme, že tím spravedlivým soudcem na trůnu je Pán Ježíš Kristus. O kterém lidé nechtěli věřit, že se slova ze Skutků 4/12 se vztahují na Něj: ... V nikom jiném není spásy, není pod nebem jiného jména, zjeveného lidem, jímž bychom mohli být spaseni...

     Každý však, kdo čte nebo slyší, že ještě nezemřel ve svých hříších. Má ještě příležitost je Bohu (Pánu Ježíši Kristu) upřímně vyznat a tím pádem obdržet odpuštění svých vin. Boží odpuštění hříchů může člověk obdržet jen v tomto pozemském životě-putování.

     Problém našeho národa je ten, že z 80% je nevěřící, ateistický nebo lpí k jiným zavádějícím učením, které člověka ke spáse a k záchraně jeho duše nepřivedou.Můžeme to sledovat, jak to vypadá v naší společnosti u našich politiků, podnikatelů, celebrit. V příloze zasílám fotočlánek z novin, kde je psáno o tom, že bývalá šedá eminence a poradce bývalého prémiéra Topolánka Dalík zařídil pro syna Topolánka Missku. Tak mě to trochu připadá jako v totalitní éře, kdy naši umělci museli hrát našim soudruhům a soudružkám na ÚV, kdykoliv si oni vzpomněli a měli nějáké jejich recepce. Možná teď je to ještě horší. Kdo má peníze, tak si myslí, že si může dovolit všechno a kdo nemá peníze, tak pak spíše trpí a strádá. Noviny, časopisy, TV a rádia nás informují o tom, jak by měl člověk vypadat žít Samá krása, peníze, úspěchy. Tak tomu se věnují masmédia příliš mnoho. Například TIP STAR magazín, který vysílá TV Prima, tak ten je jen o bohatých, krásných, vlivných celebritách z řad herců, umělců, zpěváků, politiků, podnikatelů,atd. Ale o obyčejných, chudých lidech moc masmédia neinformují nebo jen velmi málo.Prostě se jim to nehodí do krámu. Tam převládá jenom egositické myšlení.

     Nebyl to právě Pán Ježíš Kristus, který se věnoval těm obyčejným, chudým, nepřitažlivým lidem? A nekladl právě na srdce, že právě jim máme dle svých možností pomáhat.?A tak nám o tom říká i celé Boží slovo Bible Galatským 6/2. Žalm 82/3,atd. Tady z toho vyplývá, že máme být soucitní a pomáhat těm, kteří tu pomoc opravdu potřebují.

     Teď, kdy končí tento rok 2009, který měl také v politické a v ekonomické sféře na celém světě plno aktiv i pasiv, stejně tak v naší zemi, v každém z náš. Kéž by nikdo z nás nesetrvával v nevěře vůči Ježiši Kristu, tak jako to činili farizeové ve své době. To by mělo být i v současné době aktuální pro naše politiky, poslance, senátory, soudce, státní zástupce, státní úředníky, bohaté podnikatele, bankéře-finančníky, kteří se domnívají, že tu budou pořád a tak hamtají, hamatají a stejně to tu jednou budou muset zanechat to bohatství. Domnívám se,že není nic hroznějšího, než když člověk zemře ve svých hříších, které si vezmě sebou na onen svět...

 

    

Zobrazeno 1072×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio