Zamyšlení nad charakterem křesťanů

Oběť našeho demokratického režimu

15. 3. 2012 23:50
Rubrika: 500 Eurovky | Štítky: oběť

My často v našich masmédiích a z úst našich činovníků slyšíme o tom, že v některých zemích jsou oběti toho jejich režimu. A do těchto zemí je řazeno: Bělorusko, Rusko, Čína, Irán, Kuba,atd.

Ale i u nás v ČR slyšíme, že tu byli oběti totalitního režimu, kteří bojovali za svobodu a demokracii. Ano to je skutečnost. Ale skutečností také je, že tu máme oběti i tohoto demokratického režimu. Tak v ČR je 1.300 000 lidí postiženo exekucí. Jsou případy, kdy lidé přijdou ne vlastní vinou o práci, ale vinou bank a finančních společností, kteří tuto krizi zavinily ve své nenažranosti a chamtivosti. Tak přijdou o práci, nemohou splácet své závazky, dluhy. Jde po nich exekutor ( exekutoři mají stejnou oblibu, jako ji měli v době Pána Ježíše Krista celníci). A z těchto lidí se stávají bezdomovci anebo spáchají sebevraždu z existenčních důvodů. A to jsou ty oběti našeho demokratického nebo spíše pseudodemokratického režimu.

Mám kamaráda, který dopadl přesně tak. Oženil se, založil rodinu, potřeboval si vybavit byt, tak si vzal půjčku od banky-zlodějky-lichvářky GE, nemohl splácet a teď po něm jde exekuce, když přišel o práci, tak uvažuje o sebevraždě.Navíc manželka se sním rozvedla. Je to 32-letý pohledný muž a chce skoncovat se životem. Já jsem mu také finančně pomohl, ale více už nemohu, také mám své závazky.A tak se za něj modlím, aby nepáchal sebevraždu z existenčních důvodů.A Boží slovo Bible říká toto: Vím, že Hospodin obhájí poníženého, že ubožákům zjedná právo. (Žalm 140/13)- tak toto je zaslíbení, že Bůh obhájí ho a zjedná mu právo.

Zobrazeno 981×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio